Sanningen om Dixie 1 och 2

Dixie 1-2 001

Sanningen om Dixie 1 och 2 av Martin Svensson, B Wahlström, 2016 och 2017

Som tolvåring i Mönsterås finns inte mycket att göra och stan är lika med okänd. Sedan mamman dog har pappan blivit rädd för allt, särskilt att något skall hända Dag och brorsan Krille. Dan lovar att han aldrig skall vara rädd och bestämmer sig för att spela in stunts och lägga ut på nätet. Kompisen Goff skall hålla i kameran och för att det ska vara extra spännande tar han på sig en brottarmask som Goffs pappa skickat från Mexiko. Allt går inte som tänkt för ”Dixie”. Planerna är bra men genomförandet inte lika enkelt. Vid ett tillfälle startas nästan en skogsbrand och Goff tappar I-paden i farten. En romsk tjej i en husvagn invid, hittar den. Soraya är inte vilken tjej som helst…

Well, att bli youtuber är inte enkelt men nånstans måste man börja. Jag kan tycka att det är lite för många idéer som man kanske inte skall genomföra oavsett om pappan är rädd eller inte. Men jag känner igen mig själv då vi var ett gäng som blandade kalisalpeter och socker och sedan hällde ut det på Lulevägen och tuttade på. Inge bra alls att göra så, tyckte polisen. Böckerna är skrivna lite åt ”Gregs dagböcker” hållet och kan nog gå hem hos 10-12 åringer.

Tveksamt tycker jag 2:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s