Skrivartävlingen

skrivartävlingen 001

Skrivartävlingen av Therese Henriksson, Idus förlag, 2017

Femteklassarna är med i en landsomfattande skrivartävling och Astrid är säker på att hon skall vinna, för är det något hon är bra på, så är det att skriva. Astrid och bästisen Seb bor grannar och går i samma klass, de har alltid hänt ihop, inget konstigt med det. Men då det blir Seb som vinner tävlingen blir Astrid mållös, han var ju inte ens med, eller…? Skiter väl i han och hans priser…Fast vart är han då det ryker ur deras lägenhet?

11-12 åriga känslor blossar och då en ny tjej börjar i klassen blir Astrid dessutom sotis, fast hon inte är kär i Seb. Men Iggis är bra. Vinnarresan till Stockholm blir inte utan komplikationer och hade kunnat sluta mycket värre.

En bok om vanliga killar och tjejer i en vanlig femteklass, tycker mig känna igen en del, fortfarande. Här skulle jag vilja veta mer om Seb som lever med två mammor, det kanske kommer i nästa bok. Jag skulle också vilja veta mer om den unge läraren Martin som nästan mobbar Astrid för att hon inte vann tävlingen med att, i klassen, säga: ”Hur känns det nu då, Astrid! Tevefilm och allt. Du dom så gärna ville vinna” Tycker inte att han är schysst.

Bra bok att läsa i klassen och den passar bra från 10 år

3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s