Kaffe, kaka och kremering tack!

Kaffe kaka och kremering 001

Kaffe, kaka och kremering tack! Av Kerstin Nedergård, Bokvärket, 2017

Astrid, som alltid har koll på läget, och om inte, så är hon bra på att gilla läget, får reda på att hon är svårt sjuk och inte har så lång tid kvar att leva. Exakt hur länge kunde doktorn inte säga, irriterande nog. Arg går Astrid hem och börjar fundera på sin sista resa. Från Jukkasjärvi till Lund, under två veckor i maj skall detta ske. De båda vännerna Axel och Tord tackar ja och lovar att ansluta i Jukkasjärvi. Med riksfärdtjänst tar sig Astrid till startpunkten för det ha hon rätt till och så är det dags. Men det är nu det inte går som planerat, hyrbilen blir lite skadad och resan sker i hyrbilen upplastad på bärgningsbil. Att skaka fram ett luciatåg i maj, är heller ingen lek…

Lättsam och rolig berättelse om en enkel resa söderut, planerad av en kvinna som vet vad hon vill och hur hon vill att ting skall ske. Har man inget annat att tänka på så är väl planering av sin sista resa nog så viktigt att planera och Astrid har fina vänner som stöttar henne i att kunna pricka av en del saker på bucketlistan.

Inget nobelprisämne men en kul avslappning och ett språk som flyter på bra, det enda jag irriterar mig på är att riksfärden svänger västerut från E4 till E10 mot Kiruna. I min värld svänger man vänster men kör rakt norrut…Nedergård borde se att E4 går österut från Luleå och inte norrut. Lite petig, jo jag vet.

Skall kolla vad min mamma tycker om denna bok…återkommer.

3:a tycker jag! // Maria E

2 svar till “Kaffe, kaka och kremering tack!

  1. Kul att du tyckte om boken trots missen. Lite nyfiken på vad mamma tyckte. Ha det så gott!
    Kerstin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s