Flora & Ulysses

Flora och Ulysses 001

Flora & Ulysses Illuminerade äventyr av Kate DiCamillo, Kabusa böcker, 2014

Illuminerade äventyr…vad är det? I synonymboken står bla: festligt upplysa och praktfärglägga men jag tycker inte boken var varken färgglad eller rolig. USA-rolig kanske, men inte Svensk-rolig och vad menar jag med det? Jo Flora Belle är en tjej som är helt inne i serietidningar och just nu är det Den fantastiske Incandestos illuminerade äventyr! som hon läser då det brakar till i grannens trädgård och Flora ser granntanten som försöker få stopp på dammsugaren ute i trädgården. Den hotar att suga upp en ekorre, vilket den också gör, med ett vrål. Dags för Flora att ta fram bonusserien: HEMSKA SAKER KAN HÄNDA DIG!

Ekorren räddas och som genom ett under får den magiska krafter och kan förstå Flora och nu skall den bara göra sig förstådd. Floras mamma och pappa är skilda och Flora lever med sin mamma och bor granne med dammsugarägaren. Till dem kommer deras brors barnbarn, William och mamman tycker det är bra med ”en liten vän” åt Flora för själv skriver hon bara på romantiska romaner. Det hänvisas till serietidningen alldeles för mycket.

Flora själv är både skeptisk och cynisk vad gäller romantiken och tycker inte att mamman bryr sig i henne och vill flytta till pappan för då får Ulysses (ekorren) flytta med. Bilderna i boken är fina men inte illuminerade, tycker jag och förstår inte riktigt grejen med boken. ”Cyniker är rädda för att tro på nåt” men allt är möjligt! Boken är underfundig trots allt och ekorren får egna kapitel.

Men nä, mer än 2:a blir det inte// Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s