Ett oemotståndligt begär

Ett oemotståndligt begär 001

Ett oemotståndligt begär av Meg Cabot, B Wahlström, 2008

Första boken av Cabot som jag läser, men vem skriver hon för? Heather Wells, en före detta sångerska, som inte fick sjunga egna texter och därför slutade sjunga, är numera snart trettio år och jobbar på ett elevhem i New York där barnen är runt 18 år. Misslyckad popstjärna är ett sätt att beskriva henne, eller så kan man använda sig av Karlsson på takets beskrivning av sig själv: En genomgod och klok och lagom tjock person i sina bästa år (ja, nått sånt var det). För det är hon och rolig dessutom, bitter javisst, men hon är sig själv och tror på sig själv och vill alla väl, verkar det som. Nu delar hon husrum med ex pojkvännens bror och det är han som hjälper henne då det börjar falla ner elever i hisschaktet och dö. Ryktet säger att flickorna ”hiss-surfat”, då de krupit upp på hisstaken och hoppar över till den andra hissen då den passerar. Detta är det oftast killar som gör och samtidigt filmar och att det nu på kort tid hittas två ”mesiga” tjejer på botten i hisschaktet gör Heather fundersam och snart befinner hon sig i livsfara.

Detta är som att läsa en Kittybok fast med lite mer utlagd text. Heathers ex kille kan inte heller släppa henne helt fast han har en ny och själv vet hon inte vad hon skall tycka om den snygga brorsan. Men tillbaka till frågan, vem skriver hon för? Är det unga vuxna som vill läsa om en 30-åring som jobbar på ett elevhem? Eller är det 30 åringar som vill läsa om en avdankad popstjärna? Eller är det 54 åriga tanter, typ jag, som vill läsa detta? Jag vet inte…jag tyckte den var ganska kul att läsa trots att jag inte kunde känna igen mig i varken henne, miljön eller eleverna. Så ja, kanske skriver hon för mig och kanske läser jag en bok till om Heather Wells…vem vet?

3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s