Pistolero

Pistolero 001

Pistolero- hästen som kom tillbaka från döden av P D Malm, Kikkuli Förlag AB, 2011

Galoppseriens första bok och Emelie tänker: NU DÖR JAG!, när hon sitter på hästen, Pickan, som skenar efter att blivit skrämd och galopperar rätt ut i trafiken. Men som genom ett under undkommer de utan en enda skråma, Emelie är i chock, men Pickan verkar nöjd och stolt. Emelie bor i Storuman och under sportlovet jobbar hon hos sin farbror som är galopptränare i Täby. Pickan är den hon får sköta om, utan att veta vem Pickan är. Pickan är Pistolero, den häst som vunnit mängder av galopplopp men av någon anledning ”bara” slutade hoppa. Men med Emelie på ryggen går det bra och trots många tvivel så får hon provtävla. I stallet träffar hon också på en kille, René, och det är givet hur det skall gå, trots pojkvän i Storuman…

Hästböcker är inget jag plockar ut först ur bokhyllan men denna fastnade jag för. Jag gillar Emelie och den allvetande berättaren har ett bra flyt i texten och Emelie känns äkta. Vad vet man som 15-16 åring? Galopptävlingar ser roliga ut och det har kommit ut en 2:a i serien men den utlovade trean har inte synats till.

3:a // Maria E

2:an- Lone Star- hästen som bara ville vara häst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s