Röd dimma

Röd dimma 001

Röd Dimma av Patricia Cornwell, Norstedts, 2014

Detta är kanske den 20:e boken om rättsläkaren Kay Scarpetta. Jag har med stor behållning läst de 15 första men denna var alldeles för komplicerad och intrigiserad. En av Kays tidigare chefer hittas mördad och då hon försöker reda ut varför hamnar hon på ett kvinnofängelse i Georgia för att förhöra en dömd kvinna om hennes dotter, men alla är skumma på fängelset. Kay gå liksom i cirklar och ibland finner hon sig själv misstänkt för mordet. Marino och brorsdottern Lucy är med och allt länkas ihop med ett bestialiskt mord på en familj, det verkar hänga ihop, men hur och vad är det som inte syns?

Jag gillar dessa böcker och på det sätt de är skrivna och jag gillar Kay Scarpetta. MEN denna gång blev det så komplext och om man måste titta tillbaka för att läsa om det man redan läst för att förstå vad som menas, då är det tungt. Det tog mig över två veckor att läsa denna bok för jag hittade aldrig rytmen.

2:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s