Heroine

Heroine av Mons Kallentoft &Markus Lutteman, Bookmark, 2017

Fjärde boken i Herkulesserien som handlar om Zack Herry, en polis med lite för tunn censurdel. Boken utspelar sig från söndagen den 18 september kl 20:13 till tisdagen den 20 september kl 00:32 och det går i ett rasande tempo, kapitlen är korta och även läsandet går i ett rasande tempo. (Här antar jag att detta inte är en litterär bok utan en kommersiell bok, skriven för att säljas till många och förhoppningsvis också läsas av många). Mera är död och Zack och Hebe dras mer och mer till varandra, kollegan Deniz har precis kommit tillbaka efter skadan som hon ådrog sig i förra boken.

På nätet sprids en film där man ser en svårt misshandlad och blödande kvinna, det visar sig vara en kvinna Zack känner sedan tidigare, och nu skall hon räddas. Heroine, kallas hon för det heroiska arbete hon bedriver för människorna i en av de värsta stadsdelarna. Bostadsområdet där hon finns i är mera känt som ”Helvetet på jorden” och det är krigsliknande situationer som råder där. Man mördar, våldtar, spränger polisbilar med pansarskott, flera olika gäng gör anspråk på olika lokaler och drogförsäljning och alla skyller på alla. 12-åringar bär vapen och vaktar infarter åt olika gäng för en mobil eller en krokodil (fulheroin). Zack möter Meras mördare…och varför kommer Olympias namn upp allt oftare? Vem är mamma till Zack? Det som vi läsare har förstått länge, får Zack veta på sista sidan i denna bok.

”Ensamma polis-grejen” finns fortfarande, då Zack inte väntar in kollegan Deniz eller ser till att telefonen är laddad. Lite för mycket blod och våld och om bara hälften av vad Kallentoft berättar är i paritet med sanningen, är det förjävligt. Visst har jag sett bilder från olika stadsdelar där bilar brinner och barn(unga tonåringar) kastar stenar och där ambulans inte åker in utan polisskydd. Men att man placerar ut bomber och hänger upp avrättade personer på staket, är något jag hoppas inte inträffat. Att Zack har problem vet vi läsare, men denna gång är det inte droger utan hur mycket hat han har i sig och att han nästa slår ihjäl en 12-åring som av olika anledningar spelar med i vuxenspelet trots sina unga år.

3:a, men lite svag // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s