Under jorden i Villette

Under-jorden-i-villette

Under jorden i Villette av Ingrid Hedström, Alfabeta förlag, 2010

Detta är tredje deckaren om den belgiska staden Villette och den första av Hedström som jag läser. Martine Poriot heter huvudpersonen och hon är undersökningsdomare och gift med Thomas Heger från Sverige. Det hela börjar med en gruvolycka i Villette på 50-talet och en ung man som försovit sig och  av den anledningen missar turen ner i gruvan men som sedan ser en möjlighet att starta på nytt.

I nutid hittas en journalist död i en malmpråm och i hans hand finner man ett tidningsurklipp som leder spåren från Belgien till gruvorten Hanaberget i svenska Bergsslagen.

Parallellt som denna undersökning sker, är maken Thomas hemma i Sverige då hans mormor börjar bli lite dålig och minnet kommer och går men en tavla har försvunnit från hennes vägg och hon tror att hon vet vem som tog den på 50-talet.

Det är lite för många sammanträffanden, trots att världen är liten, men att det synska kommunalrådet som är kompis med Thomas syrra åker ner till Villette och blir dödad av en prickskytt för att hon ville träffa samma person som mannen som hittades död på malmpråmen skulle träffa, var bara too much.

En i övrigt bra deckare att slöläsa en regnig sommarkväll

3:a // Maria E

Hedströms böckerna är:

  1. Lärarinnan i Villette
  2. Flickorna i Villette
  3. Under jorden i Villette
  4. Blodröd måne över Villette
  5. Rekviem i Villette
  6. Svarta korpar över Villette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s