Stjärndamm

stjandamm-001

Stjärndamm av Lars Wilderäng, Massolit förlag, 2016

Ja, vad handlar denna bok om, egentligen? Tredje delen, allt utspelar sig fortfarande på västkusten och det är Filip Stenvik, Anna Ljungberg, Joakim Sorbin och Gustaf Silverbane som det handlar om. Kapitlen är fortfarande korta och det är bra och nu handlar det om att kämpa för överlevnad och att bygga upp det som raserats igen efter nedsläckningen. Men det finns också 0 (noll) som har egna kapitel. Att 0 är en kvinna får man reda på och hon sliter strupen av människor och bryter nacken på dem för att sedan tömma dem, hon kan styra nanomiter och det är Anna hon är ute efter.

Det är zombier, vampyrer, kentaurer och stjärndamm som dödar allt som inandas det men väcker inte upp djur till zombier. De kommunicerar telepatiskt med mikrovågsantenner i hjärnorna.

Någon vaknar ur sin djupsömn och konstaterar att ”Ännu en kull är säkrad” sedan somnar hon om.

Man tar hjälp av skottar och tänker sig tillverka en vätebomb som skall levereras till Ringhals och Operation Silverbane tar vid, nu skall de slå ut fiendens elektronik och få dem ur synk.

Jag vet ärligt talat inte vad jag skall tycka när Wilderäng blandar allt från forntid till rymdteknik men varulvar och vampyrer och fantasy och kentaurer. Min hjärna får kortslutning.

1:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s