Dold identitet

Dold identitet 001

Dold identitet av Lee Child, Bonnierförlagen, 2013

Säga vad man vill om Jack Reacher, men man vet vad man får. Denna bok utspelar sig 6 månader innan den första boken om Jack Reacher och året är 1997. En ung kvinna hittas våldtagen och mördad bakom en bar i en håla i Mississippi. I denna håla ligger också en militärbas som man vill skuldbelägga för mordet. När Reacher får uppdraget att ”infiltrera” lokalbefolkningen och undersöka varför utredningen inte går framåt, visar det sig finnas fler döda kvinnor, dessa är svarta. Sheriffen Deveraux kommer ingen vart, alla vill att det skall vara någon av lokalbefolkningen och att armén är oskyldig, eller vill visa sig vara det…mörkläggning, konspirationer, undanhållande av bevis skapar en olustig stämning när Jack Reacher väljer att lita på Deveraux och deras undersökningar leder till toppen av Pentagon, där man väldigt gärna vill skydda någon.

En helt ok Jack Reacher-bok och jag gillar språket som hela tiden flyter på jag-perspektivet. Hela tiden har man koll på Reachers tankar och det känns bra, ser inget annat än ur Reachers synvinkel. Vilken i ordningen är detta? Vet ej.

Stark 3:a // Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s