Avdelning 73

avdelning 73 001

Avdelning 73 av Sofie Sarenbrant, Massolit förlag, 2015

Kriminalinspektör, Emma Sköld, nybliven mamma, råkar ut för en ridolycka och vaknar upp på sjukhuset, efter fem månader i koma. Alla runt omkring blir både lättade och rädda, vad skall hända, hur skall hon må och leva? Emmas sambo Kristoffer har inte sagt något till Emma, eller hennes släkt att han har jobbigt med barnet, han har anlitat sitt ex att hjälpa till med Ines. Medan Emma ligger fast i sängen och sakta återhämtar sig, får vi följa exet Hillevi och hennes planer med Ines och Kristoffer, vi följer Nyllet, en av Emmas kollegor som försöker lösa ett avslutat fall, där Emma har stor betydelse, större än hon anar. Emmas pappa är polis men numera pensionär och tycker också en massa om det mesta. Emma tror inte att det var en ridolycka, någon vill se henne död, vill de det fortfarande?

Det bästa med boken är att det var korta kapitel vilket gjorde den lätt att läsa. Stör mig på att ingen verkar ha koll på Kristoffer, var är hans föräldrar, syskon mm. Kanske det framgår i tidigare böcker. Lite för komplicerad plott, där jag inte kan se betydelsen av många saker. Kanske är det en fristående bok, räknat i fall, men inget fall blir löst och relationerna verkar inte vara fristående.

2:a blir det för denna bok // Maria E

2 svar till “Avdelning 73

  1. Jag kan inte sluta läsa, älskar den här serien, men blir lätt konfunderad med Visning pågår och avdelning 73, trots att båda böcker slutar med en Cliffhanger och till en viss del hänger de ena boken med den andra, känner jag att det var mycket frågor som hängde kvar i slutet av visning pågår och som man inte för en fortsättning i Avdelning 73, för mycket frågor som jag inte fått svar på. Hoppas att man för en riktigt fortsättning/ uppföljning som svarar på alla frågor i Tiggaren.

  2. Tack för din kommentar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s