Falska bevis

Falska bevis 001

Falska bevis av Donna Leon, Bonnier pocket, 2011

Ett fall för kommissarie Brunetti. En mysig deckare som utspelar sig i Venedig. En gammal dam blir brutalt mördad i sitt hem och den rumänska hemhjälpen får skulden och ärendet avskrivs. Dessvärre, för polisen, kommer en granne hem efter en tre veckor lång resa i London och berättar för polisen att så är inte fallet. Den gamla damen levde då rumänskan reste hem. Brunetti börjar undersöka och ifrågasätts av den egna kåren, men envisas och ett ganska komplicerat fall av pengar, girighet, utpressning och hat uppdagar sig.

Jag gillar språket och översättningen, särskilt, som är gjord av Ing-Britt Björklund. Hon har ”sparat” en hel del italienska ord som gör att man känner sig ”på plats”. Framförallt titlar på personer och det känns tryggt. Det är inget fartfyllt och våldsamt äventyr vi bjuds på utan mer en pusseldeckare där jag inte kunde komma på slutet, och det var bra.

3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s