Gudar och monster

Gudar och monster 001

Gudar & Monster av Laini Taylor, Bazar, 2015
Tredje och sista delen i Önskemånglarens dotter och denna var också seg, som del två, men den hade sina toppar som fick mig att vilja läsa ut alla 587 sidor. Ett krig är på antågande och det kommer att ske på människornas arena. Akivas farbror Jael har, med sin här, landat i Rom och låter meddela att Odjuren kommer. Serafer och Kimärer kommer att kriga på den arena som finns mitt emellan dem och detta måste stoppas. Jaels armé är perfekt maskerade…de är ju änglar och änglar är goda varelser, för de ser ju så fina ut, vem kan tro annat än att de är sända av Gud? Odjuren däremot, kommer från ett helt annat ställe. Karou och Akiva vet att detta inte är sant för de har sett goda respektive onda handlingar på båda sidor och förstår att om de skall överleva måste de stå enade och inte döda någon. Då kan de besegra Jael.
En utgrävning i öknen medför viss uppståndelse då de hittar skapelser man aldrig skådat utan bara hört talas om i sagorna. Elisa kallas till platsen men det går inte som tänkt, då gamla minnen kommer till liv. Mik och Zusanna hjälper till i människovärlden men det är inte lätt att gömma en stor kimär på ett hotell och vem kan man lita på?
Mot slutat artar sig denna bok, men det var lite för mycket bla,bla, bla i mitten och ca 150 sidor kunde med lätthet reducerats utan att handling försvann. Men som helhet får trilogin en 3:a och jag gillade storyn.

Och kan man vara säker på att dessa olika varelser aldrig funnits, då det avbildats underliga bilder under århundraden på varelser som bara sägs existera i fantasin. Kan man vara säker på det eller lever vi bara i olika dimensioner med tunna slöjor emellan, som faktiskt kan få en reva…Taylor skriver bra och beskrivande men nog så omständligt ibland. Less is moore.
3:a blir det för denna del

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s