Mellan fyra ögon

Mellan fyra ögon 001

Mellan fyra ögon av Denise Rudberg, Forum, 2014
Svek, lögner och mördande elegans kan man läsa på framsidan och jag blir inte besviken, allt detta får jag. Men lite matt blir jag ändå, för det är mer relationer än vad som behövs:
Marianne: Änka med vuxna barn som blir varse att maken hade en son i ett tidigare förhållande. Nu inleder hon en affär med en frånskild bekant
Torsten: Frånskild som inleder ett förhållande med en kollega som har ett komplicerat förhållande till sitt ex
Augustin: Blir lämnad då, Elise tycker att barnen har det bättre om hon går tillbaka till exet.
Dessa relationer blandas med offrens relationer och förehavanden och det blir lite förvirrat då det mellan kapitlen utspelar sig en story som är 20 år gammal.

Jane, rektor på en privatskola, med stränga regler och bestraffningar som påföljd om de bryts lever på gränsen till vad hon orkar och tar ofta sömnmedel för att komma till ro. Mikael Celsius, riskkapitalist, Ludvig Breiner, Linda Nordström, bankanställd alla hänger ihop med Jane som levt med lögner och övergrepp i hela sitt liv och aldrig fått vara barn.Mycket att hålla reda på men till slut lyckas Rudberg få ihop allt och alla och boken slutar lite lyckligt i alla fall.
Jag har sagt att jag inte skall läsa mer av hennes böcker men ändå kunde jag inte låta bli, jag vet exakt vad jag får och det känns skönt och lite avstressande att läsa Rudberg. Språket är lätt och handlingen smakfull och som vanligt gömmer det sig elände bakom den gyllene fasaden, intet nytt under solen alltså.
3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s