Astronauten som inte fick landa

Austronauten 001

Astronauten som inte fick landa av Bea Uusma, Rabén&Sjögren, 2014
Om Michael Collins, Apollo 11 och 9 kilo checklistor. Boken gavs ut första gången 1999 och detta är en ny omarbetad utgåva och en riktigt rolig sådan. Någon måste offras och det blev Collins. Hans roll var att stanna kvar i rymdkapseln som kretsade 14 varv runt månen då Armstrong och Aldrin fick gå på månen. Och visst var han lite bitter över detta, och stundtals känner han sig som den mest ensamma på jorden, eller i rymden. Till Armstrong och Aldrin ringer presidenten men ingen ringer till Collins för han var i radioskugga. I boken, som påminner en hel del om Expeditionen-Min kärlekshistoria, bygger Uusma upp storyn på fakta och Collins egna anteckningar varvat med bilder till en lagom mix som gör det roligt att läsa. Är man lite intresserad av rymden är detta en bra bok att spana in.
Rekommenderas från 12 år

3:a   // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s