De gömda koden

Den gömda koden 001

Den gömda koden av Johan Wendt, Tor Moström, Peter Bergting, Bonnier Carlsen, 2015
Curly Bracket bor i ett samhälle som kontrolleras av Corpuratus. Genom datorer, koder och ett slutet nätverk kontrollerar de och styr människorna. Kan man bemästra spelet Codoseum kan man bli något i samhället och slipper jobba i fabriker eller gruvor. För Curly Bracket återstår nu bara slutprovet. När hon klarat det kan hon börja jobba som kodare i Corpuratus. Men mitt under pågående prov får hon ett val av annan art; fortsätt eller välj sanningen. Det blir sanningen som Curly väljer men hur skall hon kunna veta vad som är sanning, eller vems sanning det är, då hon aldrig varit utanför Corpuratus förut.
Vem har makten i en digitaliserad värld? Så står det på baksidan av boken som skall introducera läsaren till digitalt tänkande, ett tankesätt som ligger till grund för att lära sig programmering. Lyckas de? Jo, det tycker jag nog. Storyn, som är i serieformat med snygga bilder av Peter Bergting, är spännande och Curly är smart, alla lösningar förklaras på slutet och det är bra. Detta verkar vara första delen då den slutar med orden ”Fortsättning följer…” Kan detta locka fler till läsning är det toppen. Rekommenderas från 10 år.
3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s