Spindelbarnen

Spindelbarnen 001

Spindelbarnen av Gudrun Wessnert, Bonnier Carlsen, 2010
Ett Sam Frasers äventyr, som utspelar sig i slutet av 1800-talet, och Sam hamnar på ett barnhem som drivs av systrarna till kvinnan som startade barnhemmet, eller är de verkligen hennes systrar? På barnhemmet bor det redan sex barn och sju är grunden till olycka. De två föreståndarna och deras kock är allt annat är hyggliga. Barnen svälter och dör men de som är kvar har lärt sig att viss mat äter man inte. Sam hamnar ganska snart i källaren som är det värsta straffet och där hittar hon en lite silverkrona, sägnen säger att den tillhört råttkungen i silvergruvan. Barnen måste rymma, annars kommer de alla att dö, inser de ganska snart och planer smids för att rymma. Sam hör röster med jämna mellanrum och även räven verkar prata med henne.
Kuslig bok om hur barn missköts av giriga föreståndare som inte tycker barnen har något värde. Boken är ganska repetitiv och något för lång för att hålla mig på topp hela tiden. Kanske en läsvan tioåring tycker detta är spännande men jag tappade lite tråden emellanåt.
2:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s