Silkesmasken

Silkesmasken 001

Silkesmasken av Robert Galbraith, Wahlström och Widstrand, 2015
Detta är andra boken om privatdetektiven Cormoran Strike och hans assistent Robin och jag tycker denna är bättre än den första. Kanske beroende på att jag lärt känna personerna och omgivningarna eller så bara för att den är bättre skriven.
Cormoran får i uppdrag att leta reda på en författare, Quine, som försvunnit hemifrån, frivilligt verkar det som från början då han gjort liknande försvinnanden tidigare, men nu har det gått för länge, tycker frun. Quine har precis skickat in ett manus som innehåller en hel hoper med skit om en hel hoper av människor som torde hata honom om romanen kommer i tryck. Efter mycket efterforskning hittas författaren död och nu börjar en utredning som Cormoran aldrig varit i närheten av. Robin planerar sitt bröllop men när Matthew får reda på att Cormoran är bjuden blir han allt annat än glad. Robin,  som trivs med detektivandet och Cormoran, känner sig olustig i rollen att behöva undanhålla roliga och intressanta delar av sitt arbete för Matthew för att undvika gräl. Utöver detta får vi mer och mer lära känna de bägge deckarna och deras färdigheter och privata sidor.
Jag gillar detta! Visst ett brutalt mord, målande på alla sätt, men ändå inte äckligt och helt i stil med Robinsons, Alan Banks, jobbar han sig fram till lösningen tillsammans med Robin som faktiskt hottar upp sig i denna bok. Pusslandet av fakta och ledtrådar känns lite som om det är 50-tal fast nutid. Ser fram emot nästa bok i serien, Career Of Evil. Det är lite svårt att förstå att J.K. Rowling, som skrivit böckerna om Harry Potter även skrivit dessa, Well done!
4:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s