Gott Nytt År!

Tranströmer 001

Med detta inlägg avslutar jag min läsutmaning och önskar alla mina följare ett Gott Nytt År 2016!

Samlade dikter 1954-1996 av Tomas Tranströmer, Bonnier Pocket, 2011
Denna bok ligger längst ner på min ”att läsa lista” trots att det är en Nobelpristagare och trots att han är svensk. Priset fick han med motiveringen: ”För att han i förtätade, genomlysta bilder ger oss ny tillgång till det verkliga”. Och vad menas med det? Tranströmer har under 42 år lyckats publicera ca 170 dikter som får plats på 360 sidor och då är kapitelsidor inräknade. Det är ca 4 dikter/år, jag är inte imponerad… Jag vet att Aleksijevitj sa att det tar lång tid att koka ner samtal, som varat upp till år, till kärnan av samtalet och kanske bli två sidor eller en mening. Det kanske är det som Tranströmer gjort under dessa 42 år men, som sagt, längst ner ligger den och väntar, tyvärr har den inte flyttats upp under åren utan håller en stadig sista plats.
// Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s