Ett eget liv

Ett eget liv 001

Ett eget liv- Fyra pjäser för unga, Drama Direkt, 2010
Här har jag tagit del av två av fyra pjäser. Tänkte först ta något gammalt av Shakespeare eller Strindberg men sedan ändrade jag mig och valde modernt.
Pjäser av Mattias Andersson, Malin Axelsson, Rasmus Lindberg och Christina Gottfridsson.
In a dark and northern place: Om en ung flicka, Linda, som lever med sin mamma i en, som hon upplever, liten håla. Hon kan inte förstå varför mamman inte vill något utanför det liv hon har och har svårt att acceptera att hon bara vill vara mamma. Markus kommer och skall bo en vecka hos sin pappa i denna ”håla” och de möts på torget. Linda försöker mästra Markus men misslyckas, Markus har egna saker han brottas med, typ sin pappa.
Svårast är den med de värdelösa: Hedvig är fast i sin rullstol och mamman vill börja leva sitt liv och en assistent skall anställas. Måns blir mot sin vilja assistent och det hela utvecklar sig till vänskap. Men det är inte enkelt. Vem har rätt till sitt eget liv? Har man rätt till ett liv? Påminner om ”En oväntad vänskap” av Philippe Pozzo di Borgo, som också är en bra film.
Att läsa pjäser var något nytt. Jag har lätt att se scener framför mig i dessa, scenbeskrivningar mm är bra men jag saknar djupet i personerna, vilka är dessa? Dessa pjäser skulle enkelt kunna spelas på teaterkurs eller dramaklass i skolan.
Helt OK, 3:a // Maria E

Ett eget liv 2 001       Ett eget liv 3 001

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s