Musashi- samurajen

Musashi 001

Musashi, samurajen av Eiji Yoshikawa, AWE / GEBERS, 1985
En storslagen, spännande och romantisk äventyrsroman om en av Japans främsta samurajer. Den har kallats ”en japansk Borta med vinden” och sålts i mer än 120 miljoner exemplar i Japan och gör succé över världen.
Musashi börjar vid det berömda slaget vid Sekigahara där Takezo (senare Musashi) är en av de två överlevande i början av 1600-talet.

Eiji Yoshikawa, född Hidetsugu Yoshikawa, 11 augusti 1892, död 7 september 1962, var en japansk författare av historisk romaner. Han var främst influerad av klassiker som Heike monogatari, Berättelsen om Genji, Berättelser från träskmarkerna och Romansen om de tre kungadömena. Han tilldelades Kulturorden (högsta utmärkelsen för författare i Japan) 1960, Heliga skattens orden och Mainichis konstutmärkelse precis innan han avled i cancer 1962. Han anses vara en av de största historiska romanförfattarna i Japan.
Yoshikawas första två romaner om Miyamoto Musashi har översatts till svenska. Totalt skrev han sju böcker om Musashi.

Varför har jag inte läst denna bok som jag köpt 1985? 1110 sidor? 1300g? Vet inte. Vad som är konstigare är, varför har jag kvar den? Inget bra svar på det heller. Vid tillfälle kommer jag nog att läsa den, men inte just nu, sen.
// Maria E

2 svar till “Musashi- samurajen

  1. Hej, om du är intresserad av att sälja boken så hör av dig. m.olmas(a)hotmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s