Det som inte dödar oss (Millennium)

Det som inte dödar 001

Det som inte dödar oss av David Lagercrantz, 2015
Detta är en fristående bok baserat på Stieg Larssons karaktärer i Millenniumserien om Lisbet Salander och journalisten Mikael Blomqvist. Denna bok har varit ganska upphaussad och omskriven, men jag är inte imponerad. Visst, som spännande bok kan den komma långt men då måste man ta bort de 150 sidor som återkopplar till de tidigare tre, för det är alldeles för mycket bla,bla,bla från förr. Plotten är ganska bra och Lagercrantz bygger upp en trovärdig story runt om, och i hackervärlden men på djupet går han aldrig. Det känns nästan som om detta är en början på fler böcker och mycket lämnas osagt. Det sämsta med boken är Salanders uppgörelse med barn- och kvinnomisshandlaren. Det känns inte riktigt bra, trots att det är bra och det stör mig. Det känns inte alls som Salander.
Nä, denna bok är inte bra…kanske blir nästa bättre, och här hoppas man att slippa en massa upprepningar från förr.
2:a // Maria E

Välj hellre boken om Zlatan eller Göran Kropp av samme författare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s