Det ligger en gråhund begraven på Mars

Det ligger en gråhund begraven på Mars 001

Det ligger en gråhund begraven på Mars av Tommy Rapp, BoD, 2014
Hade det inte varit för att jag just sett ”The Marsian” på bio så hade detta varit en ännu roligare bok. Nu blev det mest att läsa en kopia av marsäventyret men intill dess, var det bra. Isak från Kattuvuoma har det inte lätt, och inte förstår han varför heller. Efter första äktenskapet började Isak dricka lite och under det andra äktenskapet fortsatte han lite mer tills det tog slut. Under det tredje äktenskapet skedde ett stenras i gruvan i Kiruna som var början till slutet då Isak, för att döva smärtorna, både drack och åt tabletter. Nu var han ensam och innan beslutet om sjukpension kom hann han bli vräkt och flyttade till sommarstugan. Livet var väl ok och ett byte gjorde att han blev med hund, Benno. Nå väl, festa lite kan man väl få, tänker Isak som tillsammans med Börje går på dans. Det slutar i fyllebråk och bakfylleångest och stopp hos polisen. De tar körkort och vapen och nu är botten nådd- det enda jag kan göra är att ta livet av mig, tänker Isak.
Men det blev inte som han tänkt. Benno fick honom på andra tankar och nu är det slut med alla droger. Livet skall få en ny chans och både för Isak och Benno är detta början på ett mångårigt äventyr, nära och långt borta.

De enda vi kan förändra är oss själva, vi måste inte göra allt själv men viljan måste finnas. Börje är en bra kompis och det är aldrig för sent för någonting i livet. Isak är modig som tar steget att börja på nytt. Önskar fler hade det modet.
3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s