Det övergivna huset

Det övergivna huset 001

Det övergivna huset av Emma Askling, IDUS förlag, 2014
En mycket aktuell bok då det handlar om Amir och hans familj som väntar på uppehållstillstånd. Nu bor de trångt hos Amirs farbror. Den handlar också om Lo och hennes mamma som inte har råd att bo kvar i lägenheten över sommaren och då skall få bo hos mammans kompis. Mitt i allt elände kommer det ett brev med en nyckel- Flytta in här, hyran är betald för ett halvår. En lägenhet i Åtvidaberg, kan det va´nått? De flyttar och Lo börjar femman i Åtvidaberg. Ida blir en bra kompis och det ödehus som finns i utkanten av stan, är det verkligen öde och övergivet? Lo tycker sig höra sång från trädgården och se skuggor i fönstret.
Askling skriver bra och lätt och språket flyter. En spännande och samtida bok som passar bra från 10 år och skulle kunna vara en bok som finns som klassuppsättning i år 5. Det finns mycket att diskutera i klassen då man läst boken. Fria Emilia får en klassuppsättning 🙂
3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s