DU

Du 001

Du av Caroline Kepnes, Forum, 2015
En Thriller om en stalker, helt skriven ur stalkerns synvinkel.

Joe, jobbar i en bokhandel där det plötsligt dyker upp en tjej som han bara måste ha. Men samtidigt vill han att hon skall vara den som vill ha honom. Nu börjar uppbyggandet av planen som skall leda till att Beck (tjejen) slutligen vill vara med just Joe. Alla hinder måste undanröjas, till varje pris. Till en början går det trögt, sen lättare, sedan trögt igen, hennes kompisar är för jobbiga, hennes psykolog är för närgången och vad fan skall man göra på en Dickensfestival? Joe jobbar på bra och finns alltid till hands på ett lite creepy sätt.
Bitvis är boken rolig då Joe hamnar i olika situationer bara för att stötta Beck på ett eller annat sätt, för det är bara ur hans synvinkel allt sker.

Vid 15 års ålder hjälpte han till att bygga en bur i bokhandelns källare och blev sedan instängd där under en lång tid som straff för försummelse i bokhandeln. Hur länge han var inlåst framgår inte riktigt, men länge…Joe är en trasig figur med dålig kunskap i sociala sammanhang och när han kommer över Becks mobiltelefon, och hon inte låser den, öppnas hela hennes liv för honom och han kan ofta förekomma henne. Målet att få henne att vilja ha honom kommer närmare, men det är svårt att dölja alla spår. Lite otäck men inte skulle jag kalla den thriller. Spänningsroman, kanske.
3:a blir det sammanlagda omdömet // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s