Bones of faerie

Bones of faerie 001

Bones of faerie av Janni Lee Simner, Random House, 2009
Liza lever med sin stränga far i en stad som ogärna släpper in främlingar och ser man något magisk skall det dö. Det hade skett då Lizas lillasyster föddes. Rebecca såg ut som en alv och sattes ut för att dö. Sedan stack mamman och lämnade Liza kvar. Det Liza inte vet är att hon också har magin inom sig, precis som de allra flesta i byn , men för att inte bli dödad döljer man det så gott man kan. Det har Lizas mamma lärt bybarnen redan från början, medan Liza fick lära sig att överleva av sin far. Liza ”ser” sin mamma och sin syster och vill hämta hem dem. Matthew, som är en animagus, följer med och tillsammans får de lära sig att all magi inte är ond, det finns god magi också. Liza försöker brygga ihop de två världarna som det var före kriget men inget är lätt och alla är misstänksamma mot alla.
Detta är första delen av tre på relativt lätt engelska. Det är väldigt mycket adjektiv som beskriver vad som händer och hur det ser ut och det är ganska vackert men också skrämmande bilder som målas upp i denna efterkrigsskildring.
3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s