De försvunna

De föesvunna 001

De försvunna av Caroline Eriksson, Forum, 2015
En psykologisk spänningsroman står det på omslaget och jag får vatten på min kvarn när jag läser; psykolog blir man för att man vill reda ut sina egna problem, inte andras.
Gretas man och dotter försvinner under en dagstur till ön vid stugan på landet. Vad har hänt? Det ena underliga efter det andra verkar ha hänt, fram tills nu och drömmar blandas med fantasier och händelser som inte alls hör ihop. Men ett är säkert, Alex är gift men inte med Greta. Greta är en kvinna med stort behov av bekräftelse sedan hennes pappa dog och världen ställdes på ända. Psykologbesök efter psykologbesök avlöser varandra utan särskild verkan och en dag träffar hon på Alex, som ser henne, verkligen ser henne. Han talar också tydligt om att hon inte kan leva utan honom. Gretas mamma är en stark kvinna och stöttar många andra kvinnor i utsatta situationer, men sig själv eller Greta är det svårt med.
En djävulsk man med djävulska metoder att bryta ner kvinnor. Man inser väl ganska tidigt i boken åt vilket håll det lutar men boken överraskar ändå mot slutet. Utsatta kvinnor borde försöka berätta för andra. Känns det fel, är det troligen fel och någon måste få veta. Bra flyt i språket och mycket känns självupplevt.
3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s