Välkommen till LA, baby

Välkommen till L.A 001

Välkommen till LA, baby av Moa Eriksson Sandberg, Rabén&Sjögren, 2014
Doris och Ottilia har planerat och bokat en resa till USAs västkust. De har tagit paus från studierna på universitetet för att uppleva pulsen i USA. Doris sk pojkvän vill inte göra slut med sin tjej och vill att de pausar sitt förhållande och Doris ser fram emot att glömma honom over there. Ottilia är orolig över att hennes nya kille inte skall klara sig utan henne när de är borta vilket får Doris att bli lite irriterad då det tar udden av deras resa. Men det skall nog gå bra…
Men näe, när de kommer fram till San Fransisco så ringer pojkvännen och säger att han inte klarar sig och har bokat en resa, han kommer i morgon. WTF, tänker Doris, och exakt så blir det. Ottilia som känner sig behövd, lever i tron att: ”han är lite speciell, men jag tror jag kan hjälpa honom och han tycker verkligen om mig”. Men är du kär i honom, på riktigt…? Undrar Doris. Det blir platt fall och inget blir som planerat, Ottilia åker hem tidigare med Hampus och Doris drar till en utbytesstudent som bor i L.A. Nu börjar hon faktiskt vara sig själv och upplever L.As ljusa och mörka sidor men träffar också Leo, som får henne att glömma Niklas och hon får se Doris Days platta i Hollywood.
Jag gillade boken då det var korta kapitel och ett bra språk. Frustrationen hos Doris märks tydligt och osäkerheten hos Ottilia kommer också fram med oförmågan att klara ut spelreglerna för Hampus. Hampus i sin tur spelar på alla strängar för att manipulera Ottilia. För fan, han är 26 år… Hur kan han tro att det är ok att bara åka över för att han inte vill vara ensam, hur egoistisk kan man vara? Man Sen lämnar man aldrig en kompis på resan, aldrig. I boken får vi bara följa Doris, som blir kvar i USA och jag hade nog velat följa med Ottilia hem också för att se hur länge de är ihop…

Rekommenderas från 15 år
3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s