Dockskelettet

Dockskelettet 001

Dockskelettet av Holly Black, Rabén&Sjögren, 2015
De tre barnen Poppy, Zach och Alice leker tillsammans med dockor fast de är 12 år men det är inte vilka lekar som helst, det är ett slags rollspel där deras figurer, som är hjältar, hjälper dem att skapa den fantasivärld de leker i. Poppys äldre syskon hånar dem men det gör inget, inte förrän Zachs pappa kommer hem en dag och slänger alla Zachs dockor. Nu gör det något, det gör ont i Zach. Pappan tycker inte att killar skall leka med dockor och tjejer…
Detta är uppstarten till att alla efter ett tag blir ovänner med varandra men först skall de ut på ett riktigt äventyr. Det är Drottningen, över alla världar, som skickar ut dem på detta äventyr som de alla tre är för fega för att genomföra själva, men som de tillsammans kan göra, men de måste göra det nu. Vänder de om kommer det aldrig bli gjort, det känner de alla tre. Det är hemma hos Poppy som Drottningen, Dockskelettet, finns och som skrämmer och påverkar dem alla. Nu känner de att de måste göra den till viljes.

En bra bok om tre lite udda barn som kan konsten att använda sin fantasi och har möjligheten att få göra det. Men också om en olycklig pojke som vill leka med dockor och tjejer för att det är kul och spännande, men som tvingas sluta, för att hans pappa inte har samma fantastiska förmågor som sin son.

Rekommenderas från 10 år
3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s