Gör mindre och få mer gjort

Gör mindre få mera gjort 001

Ju mindre du gör desto mer får du gjort av Tommy Hellsten, Cordia, 2003
Det är först när du stannar upp som du är på väg av Catharina Nasenius, Lingxin förlag, 2013
Två böcker med liknande innehåll, tycker jag, den första är mera riktad mot människan och den andra mer riktad mot arbetsplatsen och dess organisation. Börja läs den första boken och den stora sammanfattningen är sluta ”multitaska”, inget blir bra i längden. Försök inte hinna med allt något blir alltid lidande; familjen, jobbet eller kvalitén. Blir man beroende av sina prestationer är det precis som vilket annat beroende och det slutar med katastrof. Livets paradoxer är en övergripande bild av boken ex: Livet är till för att levas, inte att förstås och bara när man stannar upp är man på väg…och det för mig osökt in på andra boken.

Här finns många exempel på hur man kan utveckla sin arbetsplats och många är gamla som gatan exempel: Stenhuggare ett, som hugger en sten, stenhuggare två, formar stenar till en byggnad och stenhuggare tre, som bygger en katedral. Vikten av att alla medarbetare är medveten om företagets/arbetets målbild/ sammanhang. Det finns praktiska experiment att göra själv och i arbetslaget. ”Vägen till det kreativa teamet” och ”På Andra sidan” växeldrar boken igenom och inramas med reflektion.
Bägge böckerna är bra om man känner att man inte kan gilla sig själv som man är med alla fel och brister och att arbetsklimatet inte tål att synas i sömmarna på en APT.
2 x 3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s