När livet håller andan

När livet håller andan 001

När livet håller andan av Majvor Müller, Puf-bok, 2009
Maria bor i Spanien med sin man och boken börjar med att han far med bilen över ett stup. Olycka eller ej, så är han död och en stor summa pengar frigörs i livförsäkringen. Vad händer nu? Maria blir helt ställd och efter att John är begravd i Luleå så åker hon hem till Raitajärvi och sin syster Lena. I Norrbotten träffar hon också Inger som bär på en tragisk historia men som nu har kurser i shamanism och något åt självförverkligande hållet. Maria deltar fast hon nog tycker att det är lite annorlunda. Men kursen är bra och Maria kommer till insikt om mycket och samtalen med systern Lena får stor betydelse. Lena är fem år äldre och har helt andra minnen från barndomen och har haft det lika svårt som Maria fast på ett annat sätt. När Inger faller i älven och drunknar tar livet ännu en ny vändning.
Jag gillar Müllers deckare men denna bok var lite seg. Systern Lena uttrycker sig: Var och en blir salig på sin tro, och lite så är det. Maria saknade förmågan att lyssna utan att förstå och bara för att systern inte berättat behöver inte betyda att hon är dissad. Maria lär sig lyssna, främst till sig själv och efter det öppnade sig många relationer till det bättre. Gillar att handlingen utspelar sig i Norrbotten på platser man känner igen.
Ok bok om hjälp till självhjälp, 3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s