På flykt från andra världskrigets fasa

På flykt 001

På flykt från andra världskrigets fasa av Kim M Kimselius, Roslagstext, 2011
Detta är 16:e boken om Theo och Ramona, som har en förmåga att resa i tiden men inte alltid då de själva vill. Denna gång sker det under en resa med flygplan och de faller ner i ett ockuperat Frankrike mitt under andra världskriget och hamnar hos motståndsrörelsen. Ramona med sitt goda minne kan nu få nytta av de som hände förra ”resan” då de var i Tyskland nästan samma tid. Men kommer hennes val att göra skillnad nu och hinner de agera?

Skall bli intressant om Kimselius kommer att låta Theo och Ramona tillhöra ”De onda” vid något tillfälle för att belysa den sidan också. Spännande och lärorikt på samma gång och jag gillar Kimselius sätt att skriva. Hon får historia att bli roligt. Läs gärna hennes böcker i klassen innan man börjar ett nytt område i historia. Hon har ett brett utbud och täcker upp många historiska händelser.

Längst bak i denna bok finns det fakta sidor, dessa kan man läsa först om man vill.
Klar 3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s