Jag är ju så jävla easy going

Jag är ju så jävla 001

Jag är ju så jävla Easy Going av Jenny Jägerfeld, Gilla böcker, 2013
Joanna vet; att hur man än vänder sig så har man röven bak. Just nu är allt åt helvete, eller nästa i alla fall, Audry är det inte och det är bra. Mammans författardrömmar gick över efter första boken, alla andra har refuserats, pappan är deprimerad och ligger på soffan och pengarna är slut. 14 tabletter har hon kvar innan hennes liv blir ett kaos igen. Dessa livsavgörande tabletter som få Joanna att fungera i skolan men som mamman nu ifrågasätter, och vill lägga de sista pengarna på annat, måste hon fixa på något sätt. Hon överhör ett samtal om 17 500 och gör en plan. Konsekvensanalys är inte hennes starka sida, men hon har väl inget att förlora just i det ögonblicket. Att kalla hennes dealande med kondomer, med utgånget bäst före datum, att haft eget företag och handlat med hygienprodukter tycker jag är lite kul…Audry hjälper henne med ett extrajobb och majbrasan har ett intressant innehåll.
Jag gillar Jägerfelds sätt att skriva och Joannas sketna liv beskrivs in i detaljer som känns trovärdiga och lätta att sätta sig in i. Alla tankar som surrar runt i huvudet och som inte alltid har en röd tråd är lätta att förstå och att hon inte kan hålla käften är både bra och dåligt, precis som hennes diagnos, ADHD, är bra och dålig, men den är hennes liv. Kärlek blandas med hot och ömhet, viljan att göra rätt som kanske inte uppskattas av alla och ilska och uppgivenhet över hela situationen och det är lätt att förstå att simningen kan vara bra; att omslutas av vatten och bara ha en tanke just då. Men simmar man lodrätt? Tror att författaren menar vågrätt…( är lite messersmittig av mig, jag vet)
Bra bok i högt tempo passar från 14 år
4:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s