Noors trädgård

Noors trädgård 001

Noors trädgård av Sara Wadell, LL-förlaget, 2013
I förra boken, I samma båt, fick vi följa Hassan och hans situation. Nu får vi ta del av Noors vardag och hur hon lyckas med det omöjliga, att förbättra bostadsområdet.
Noor känner sig less på tillvaron i den grå förorten, och hon är trött på allt gnäll på jobbet, som hon också är trött på. Ungarna har flyttat och Hassan bygger sina båtar, vad skall hon göra, vem behöver henne? Gå med i en arbetsgrupp om att göra fint i bostadsområdet, näe…eller varför inte. Det får upp ögonen på Noor och hennes intresse för blommor och trädgård väcks. Men vad kan de bestämma, egentligen? Det mesta verkar ju vara klart och något utrymme för egna idéer finns inte, då mötet startar.
En lättläst bok som nästan kräver att man följer upp med boksamtal, för visst är det skendemokrati och feghet, men även mod som kan diskuteras efter att ha läst denna bok. Lätt språk och korta meningar gör boken tillgänglig för många, även för lässvaga att kanske läsa i grupp.
3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s