Jag biter i apelsiner

Jag biter i apelsiner 001

Jag biter i apelsiner av Annakarin Thorburn, Gilla böcker, 2013
Vad gör man inte för att bli sedd och bekräftad? Huvudpersonen längtar efter kärlek. Tillsammans med Ödlan får hon kärlek men oftast då Ödlan har tid och på hans villkor. Visst, de har det bra men han jobbar mest och hon känner att hon tas lite för given. På biblioteket stöter hon på en av kurskamraterna från universitetet och en förälskelse uppstår. Lou heter han och sakta men säkert tränger hon sig på honom och när han vill vara med henne alltid blir hon osäker och backar ur, med orden- jag lever redan med en annan man. Ödlan får samma besked, att hon hittat en annan, vilket han redan anat och plötsligt står hon ensam och flyttar in till sin pappa.

Där börjar hon fundera på deras(hennes pappa, mamma och hon själv) förhållande och varför mamma stack och varför inte pappa letade och varför letade inte hon?
Konsekvensen av att föräldrarna inte pratat eller berättat får nu sin verkan då hon gör som sin mamma bara för att få vara lycklig, men till vilket pris?
Tja, en ok bok om längtan efter kärlek och bekräftelse och saknaden av sin mor. Jag kan inte minnas att jag läst hennes namn utan hela boken är skriven i Jag-form och är lättläst med korta kapitel. Inget utöver det vanliga i en kärlekstriangel. Jo, kanske, denna slutar kanske med en start.
3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s