Mitt namn är O / Vittne

Mitt namn är O 001

Mitt namn är O av Sam Enthoven, Argasso, 2012
Mitt namn är O inte noll, O som efter N i alfabetet. Noga upprepar han detta som för att påvisa att han inte är en nolla, ingenting. Allt känns förutbestämt i Os liv och allt har han tränats för under de senaste 10 åren av sina 15 kommer han äntligen att få användning av. Hamnskiftare är han och kan skifta utseende med vilje. Inbrottet i Englands centralbank slutar inte riktigt som tänkt.
En framtidsskildring som skulle kunna vara sann, 75 sidor

Vittne av Robert Swindells, Argasso, 2008
Victor ser ett inbrott då han är ute och fotar med sin nya kamera och plötsligt är han förföljd. Några grabbar stjäl hans nya kamera och den ene faller död ner då förföljaren skjuter honom och tar kameran. Viktor har satt minneskortet i strumpan och ger det till polisen men snart har han och hans familj en man med pistol i hemmet.
Spännande bok från en verklig historia, 70 sidor.
Bägge böckerna är lättlästa för unga vuxna och ger nog många en skön känsla av att få läsa ut en bok. De är lättlästa men inte barnsliga och följer man upp med ett bokprat är dessa jättebra att läsa i klassen.
Bägge får 3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s