Skuggvandrare

Skuggvandraren 001

Skuggvandrare av Magnus Nordin, Bonnier Carlsen, 2011
Äntligen tredje delen och jag får veta hur det slutar, eller börjar kanske man skall säga. Skuggvarelser och Blodets röst heter de två tidigare böckerna om människan Daniel och varulven Kira. Daniel, dottern Alea och halvsystern Ellen försöker att få sitt liv att gå ihop. På dagis tycker de att Alea är jobbig, nästa farlig för sig själv och andra och vill anställa en extra resurs för henne. Daniel vet inte hur han skall göra, berätta vad hon är eller låta dem ge henne en bokstavsdiagnos?

I Norrbotten kallas Alfagruppen in för att stävja ett bråk mellan lokalbefolkningen och ”Grannarna” som uppstått då två bröder åkt alldeles för långt in i deras revir och dessutom dödat en av varulvarna.
Daniel kontaktas av en journalist som vill berätta om allt. Han kontaktas också av Alfagruppen som vill sätta Alea på privatskola för att hon skall få lära sig så mycket som möjligt om sina kunskaper och färdigheter istället för att stävja dem. Så tidigt som möjligt skall det börjas.
Kira som levt med Dana och hennes flock blir fri då Dana dör. Dessvärre anklagas hon för att ha mördat henne och blir tillfångatagen av en gammal fiende. Cara litar på Kira och hjälper henne då hon flytt från sin avrättning. Kira vill bara tillbaka till människorna, Daniel och Alea. Kim som tillhört alfagruppen vill tvärtom, tillbaka till flocken då hon mött sin far under ett uppdrag och räddat dem. Men hör hon hemma där?
Jag gillar Nordin och hans varulvar. Skulle kunnat vara vargar som politikerna styr över och gärna flyttar på utan att ta hänsyn till lokalbefolkningen ibland. Grunden, för det mesta, i denna bok är ryktesspridning och ljugande. Skjut först och fråga sedan och de är ju bara varulvsjävlar, rovdjur. Hade man satt sig ner och pratat hade man nog kunnat komma överens om ett avtal bägge grupperna kan respektera men då människan tror sig vara förmer än de andra är det svårt att mötas. Men ett fel hittade jag…norrlänningar blåser inte ut då de säger jo, utan suger in.
Klar 3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s