Baddaren

Baddaren 001        baddaren

Baddaren av Emma Hamberg, Pocketförlaget, 2011
Mysläsning utan större ansträngning. Emma Hamberg är ett säkert kort om man vill ha lite feelgood-läsning. För konstnären Maja, som för 15 år sedan gifte sig med den 25 år äldre konstläraren, har tiden stannat. Inget är inspirerande och hon är bara trött. Stället hon bor på är underbart men känns som ett fängelse. Ett reportage i en tidning inspirerar Maja att ta upp tråden som simlärare, men denna gång för vuxna elever.
Det kommer bara tre:
Alex, 19 år, hade fullt av eksem då han var ung och fick inte bada. Nu skall han ut och segla i sommar.
Jens, som kan simma men vill kolla in alla rara växter på ön, låtsas okunnig
Karin, som nästan drunknade som liten, vill komma till rätta med sin skräck för vatten.

Jens och Karin har gått i samma klass då de var ”små” båda missanpassade på sitt sätt och nu är bägge olyckliga. Alex är oskuld och Maja har inte haft sex på länge, då maken Pelle inte kan få upp den. Karin försöker förföra Pelle men misslyckas och på en maskerad under helgen blir Jens uppraggad av en kille och Alex blir av med oskulden. Simskola då? Jo visst, men det verkar varit mera av terapi än simskola. Allt slutar givetvis bra i denna roman som tar upp massa djupa saker, som att växa upp med missbrukande föräldrar och ”fattiga” föräldrar. Jag gillar Hamberg och hennes kärleksfullt beskrivna personer.
3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s