Stardust

Stardust 001

Stardust av Neil Gaiman, B Wahlströms, 2007
Denna bok är utgiven redan 1999 med titeln Stjärnstoft. Blev nyfiken på Gaiman efter boken Oceanen vid vägens slut. Denna hittade jag i skolbiblioteket och det var lite mysig läsning. Titeln skulle lika gärna kunna vara: Inget händer av en slump.
Tristran Thorn bor i Wall, han är kär i Viktoria men det är inte ömsesidigt. I Wall finns en mur med en öppning som bevakas av byborna dygnet runt. På andra sidan öppningen finns Älvlandet. Dit har man bara tillträde vart 9:e år då det är marknad där. Tristrans far var där för 17 år sedan…nu är det dags för Tristran att bege sig dit. Det är Viktoria som lovar honom, allt han önskar om han kan hämta ner den stjärna som just föll. Parallellt med detta så ligger fursten i Älvlandet på sin dödsbädd och undrar vilken av hans 3 kvarvarande söner som skall bli hans efterträdare. Till slut så kastar han iväg sin härskarsten med orden; den av er som finner stenen blir min efterträdare och så dör han, och de tre sönerna ger sig iväg. Det är möten med häxor, dvärgar, småfolk, djur och alla möten hänger ihop.
En skickligt komponerad historia som jag skall se på DVD om jag hittar den.
Mysig fantasy får en 3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s