Korpmåne

Korpmåne 001

Korpmåne av Therese Henriksson, Opal, 2015
En alldeles pinfärsk bok av en författare som bor i en by utanför Boden. Vilken debut!
En dag flyttar det in folk i granngården i Ytterstbyn, det är Seth och hans mamma Isla. Seth ser inte alls ut som de andra i byn. Han är tunn, blek, har svart hår och målad runt ögonen. Han blir snabbt ”emot” i byn och utsätts för mycket spott och spe. Han spelar gitarr och blir snabbt med i skolan band. Sagas liv förändras och ju mer hon lär känna Seth, desto mer tycke uppstår. I skolan är hon tyst och blyg men med Seth kan hon prata massor. Varför är hon inte rädd för deras stora hund? Varför är Seth och hans mamma plötsligt borta? Varför finns det en svart korp som tittar konstigt på henne? Kan hon verkligen tala med djur?
Henriksson har skrivit en jättebra bok om acceptans, byamentalitet, avund, djur och magi. Det är mycket som händer men allt händer på en begränsad yta så det är lätt att hålla koll. Boken är spännande, otäck och en riktig bladvändare med många korta kapitel som gör den lätt att läsa.
5:a ger jag denna bok!!// Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s