Vecka 36

Vecka 36 001

Vecka 36 av Sofie Sarenbrant, Damm förlag, 2011
Allt händer v 36 eller i v 36, eller under v 36. De två barndomskamraterna, Johanna och Agnes väntar barn samtidigt fast utan att planerat det. Barnen skall komma strax, bara några veckor kvar. Tillsammans med sina respektive åker de på en minisemester till Brantevik i Skåne. Denna idylliska lilla fiskeby visar sig bli allt annat än idyllisk då Agnes försvinner på väg hem från krogen, en sträcka på ca 100 meter. Agnes make, Tobbe, tror att Agnes struntade i att stanna hos honom, efter de småbråk de haft i närtid, och att hon gick till Johanna där deras dotter, Nicole, sover. På morgonen uppdagas det att hon inte alls var där.
Polisen inkopplas och förhör startas. Samtidigt får man möte några som tror sig veta och som tror sig sett något men i sina egna tvivel på om det är viktigt så tiger man hellre än berättar. Plötsligt hittar man kroppen av en kvinna, som visar sig ha varit gravid, men barnet är urtaget…
Journalister och poliser blandas med lokalbefolkningen och löpsedlar skall fram, korrekta eller ej.
En ok deckare men med lite för invecklat motiv, eller invecklade motiv. Och varför skall det finnas med en ”Bäckströmmare” i boken? Visserligen journalist, istället för polis men lika trångsynt, självgod och kvinnoföraktande. Jag kände att han inte passade in. ”Penislösa folket” kallar han kvinnorna, hmmm…
Sarenbrant beskriver Tobbe bäst, hur hans tankar går från orolig make till undran om det var hans fel. De andra är inte lika bra, här hade hon kunnat lägga på några sidor och struntat i Journalistgubben. Föredömligt med korta kapitel.
Svag 3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s