SE UPP! Sigge sik


Se upp, Sigge sik 001

Se upp! Sigge sik av Helena Renström, Kukkolaforsen Turist & Konferens, 2013
En superfin barnbok om sikens jobbiga liv i Torneälv. Vi får följa Sigges strävan från litet yngel högt upp i Torne älv tills han kommer till havs och alla faror han måste se upp med. Karin Söderholm har illustrerat boken som är fylld av faktarutor om djur och människolivet i och kring Torneälv. Man blir glad av att läsa denna bok, har man yngre barn passar den som högläsningsbok och det gör den för äldre också. Faktarutorna är bra för alla vuxna som kanske inte vet vad en pata är eller hur länge man håvat sik i Kukkolaforsen eller vilken blomma som är landskapsblomma i Norrbotten.
Det blir full pott på denna bok
5:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s