Maggies mirakel

Maggies mirakel 001

Maggies Mirakel av Karen Kingsbury, Semnos förlag, 2011
Religiös eller andlig litteratur kan man kalla denna lilla bok som handlar om kärlek och mirakel.

Megans man har, för två år sedan, dött av en hjärtattack och deras son, Jordan, är nu åtta år och får höra sin mamma säga till mormor att hon slutat tro på kärleken. Jordan är jobbig i skolan och han är jobbig hemma, fast han är som en vanlig ledsen åtta-åring. Megan är en aktad advokat som jobbar mycket och vill jobba mycket, att Jordan kom var inte planerat, det var problematiskt och nu är han problemet. Jordan själv saknar sin pappa och tycker inte att bönerna blir hörda. Han skriver ett brev till Gud och önskar sig en pappa till jul. En pappa som har tid, vill leka, göra läxor och bara vara med honom. Mamma lovar att posta brevet…
Parallellt möter vi Casey som äger ett café och har förlorat fru och barn för två år sedan. Det blir ju lätt att gissa vad som kommer att ske.
Sommaren för 20 år sedan hade båda en upplevelse som de burit på under alla år men det har runnit många liter vatten under de broarna.
Det religiöst så man märker det men inte så att man blir irriterad. Bibeln nämns ofta, likaså böner och den kärlek som Jesus talar om. Tvivel på tron, uppbrott från tänkta banor, ödmjukhet och nytänkande. Boken är fin och vem vill inte att mirakel skall ske och i detta fall sker det i samband med jul.
En okomplicerad kärlekshistoria med ett lyckligt slut…det vet man redan då man börjar läsa, men inte på vilket sätt miraklet skall ske.
2:a för sin enkelhet// Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s