Lite mer än en kram

Lite mer än en kram 001

Lite mer än en kram av Mårten Melin, Rabén & Sjögren, 2014
Om man växt upp på 70-talet läste man säkert Kram, Puss och Love love love av Hans-Erik Hellberg och gillade man dem skall man definitivt köpa denna bok till sitt barn. Melin skapar pirr i hela kroppen och Manne lär sig det fina med att onanera, fast helst själv och i smyg.
Amanda är en tjej som börjar i Mannes syrras klass, år 9. Själv går Manne bara i 7:an men det är nästa bara ett år mellan dem och en förbjuden kärlek uppstår. Manne blir förvirrad och förälskad och förförd när Amanda lär honom att kyssas men då Moa, syrran, får se Amanda i Mannes rum en dag då de skall sova över blir det stopp! Är du pedofil? Skriker Moa och slänger ut Amanda och sedan eskalerar allt och går över styr. Manne är olycklig, han älskar Amanda men det hela urartar och Amanda byter skola.
Är det för att Amanda är äldre än Manne som det är fel i barnens ögon? Amanda är 14, snart 15 och Manne är 13, snart 14 och så fel kan det väl inte vara, så att det är pedofili?
Melin beskriver jättefint de ungas känslor och språket flyter lätt. Porr och snusk kallades Hellbergs böcker på 70-talet och kanske är detta också en typ av porr, men för unga, den är fin och ifrågasättande och tillmötesgående.
Klar 4:a // Maria E

Ett svar till “Lite mer än en kram

  1. Ping: God jul och gott nytt år | Mårten Melin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s