Blod & Stjärnstoft

Blod och stjärn 001

Blod & Stjärnstoft av Laini Taylor, Bazar, 2014
Del två i serien om Önskemånglarens dotter och denna gång var det segt, ovanligt segt, det tog mig nästan 14 dagar att läsa denna bok och för det mesta kändes det som om detta är ett mellanspel till tredje delen, som kanske är slutet.

Karou och Akiva lever bägge i tron att den andre är död fast ingen riktigt tror det. Karou återuppväcker kimärkrigare för att de skall kunna hämnas, det är därför hon fortfarande lever. Karou fylls med lögner om hur viktig hon är och krigarna utanför fylls med lögner om vilken förrädare hon är och stämningen är tryckt. Blodet flödar och oskyldiga slaktas på bägge sidorna och både Akiva och Karou mår dåligt av detta och känner att det måste få ett slut…hur, och vem skall man lita på?
Människovännerna Zuzanne och Mik hittar henne i öknen i Marocko, och blir kvar där en tid, oklart syfte med att ha med dem, för att en ung kimär skall få se kärlek?
Bla, bla, bla och så slutar allt med att Akiva sträcker ut en trevande hand, fråga, till kimärledaren: ”Följ med oss?” Det han inte vet är att Karou också smider laner och kimärledaren är inte den han tror.
Tveksam och mycket sämre än förra delen.
2:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s