Den stulna showen

Den stulna showen 001

Den stulna showen av Maria Frensborg och Ingrid flygare, Bonnier Carlsen, 2014
Detta är tredje boken om Stål-Stella Superhjälte som bor i Dockvik vid Skuleberget i södra Norrland. Kul att läsa om en Norrlandshjälte i barnlitteraturen.

Den årliga visfestivalen skall gästas av en cool rappare, J C Cool. Många anser att hans musik förstör öronen och vill bojkotta musiken och svartmåla honom för vissa texter. Men ungdomarna gillar honom och hans musik. Många retar sig också på det smycke som han fått av sin mor, det skall vara värt en miljon…
På ICA-affären har någon klottrat ” KÖTT ÄR MORD” vilket är en textrad ur JC musik och han blir misstänkt och strax före uppträdandet försvinner hans smycke…Nu måste Stål-Stella rycka in så att JC Cool kan spela på festivalen.
Boken är berättad i jag-form och det är Stella som berättar.

Lättläst och, i stil med Lasse&Maja, fungerar Stella och Gustav som mysterielösare. Gustav kanske inte alltid löser mysteriet men han är Stellas bollplank och hissar eller dissar hennes teorier. Det är ganska få karaktärer med och bildgalleriet i början är en bra idé, likaså kartan över det lilla samhället.
Jag gillar språket och stilen på berättaren och alla detaljer, som att JC blommiga kallsonger syntes genom hans vita byxor då de blev blöta. Det visar sig vara en viktig upptäckt.
Klar 3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s