Frostbiten

Frostbiten 001

Frostbiten av Marion Nyström, Litet förlag, 2014
Ännu en bra bok av en författare från Boden. För visst har Boden ett arv av dugliga författare ex Eyvind Jonsson, Peter Englund, Andrea Lundgren, Jenny Rogneby och nu senast på min lista är Marion Nyström för att nämna några som jag läst.
Frostbiten är en liten nagelbitare som börjar med att Marie de Valgir hittas medvetslös på infarten av tidningsbudet på luciamorgonen. I hemmet finns maken och dottern brutalt mördade. Under lång tid vårdas Marie på sjukhus för stroken och traumat som verkar ha utlöst en psykos och läkaren beslutar att kontakta sjukhusets psykiater, Mikael Falk, som tycker att fallet verkar intressant. Men då han träffar Marie första gången blir han osäker och nästen rädd; hur kan hans döda fru vara där, eller är hon där?

Parallellt med vårdutredningen pågår polisutredningen där den som ledde fallet nu är död och ersatt av två andra poliser, Eva och Dennis, som tycker att utredningen är osedvanligt dåligt skött för att inte tala om alla bevis och anteckningar som verkar ha försvunnit. Nu måste de vänta på att Marie skall börja prata, med hjälp av Micke.
En riktig pusseldeckare som jag gillade mycket med bra personbeskrivningar som skulle kunna fördjupas. Ett tag var jag inne på att: Nu mördar Marie Mikael då de blir ensamma och drar fort som fan…nej, så blev det inte. Allt har ett sammanhang och hänger ihop det är bara det att deltagarna i pusslet bara ser sin egen bit och därför heller inget sammanhang. Men ju större pusslet blir och ju fler bitar som kommer på plats förstår man kopplingen från 1600-talet fram till nutid. Det skall bli kul att läsa kommande böcker av Marion.
Klar 4:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s