Svartkonst för opiercade

Svartkonst 001
Svartkonst för opiercade av Charlotta Björnulfson, Alfabeta, 2013
Det ena leder till det andra…Alice och Sofia kommer till skolan med varsin svindyr jacka, en sån vill Malinda också ha. För att få det måste hon tjäna pengar på något sätt. Hon får gå ut och gå med en hund, vars ägare är sjuk. På sina hundpromenader träffar hon Elsa och hennes hund och tillsammans smyger de på ett ljus i ett gammalt skjul och där känner hon igen personerna. De blir tillfångatagna och presenterade för Black Whisper.

Tobias som är ledaren har känt Malinda förut och vill att de går med i klubben som håller på med svartkonst och med i klubben är Puke som är supersöt. Nu skall hon bara fixa jord från en nygrävd grav vid midnatt.
Jorå, jackan kan Malinda till slut köpa men då har de andra köpt nya jackor och tycker plötsligt att hennes jacka ser löjlig ut. FAN, varför köpte hon en så dyr jacka? Jackan råkar ut för en olycka och lögnen växer sig så stor, så när sanningen kommer fram vill ingen tro på den heller men då kommer hjälp från oväntat håll.
Skolpjäsen de övar på och där Malinda kommer på en bra idé, är det Sofia som får kredsen och Jessica är bara dum.
Det är inte lätt att vara 12-åring, tydligen, men Elsa är en bra kompis fast hon är lite äldre och faktiskt har en egen hund. Björnulfson skriver bra och det flyter på men det är lite för mycket som händer, tycker jag, men så är det kanske i en ung flickas liv? Mycket som händer…
3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s