Den trettonde gästen

Den trettonde gästen 001

Den trettonde gästen av Martin Widmark, Bonnier audio, 2007. Uppläsare: Jonas Karlsson
Varför gör vi saker? För vems skull gör vi saker, jobbar, handlar, älskar? En filosofisk lektion får ett besynnerligt praktiskt moment. David och Larissa är på lägerskola och skall jobba med biologi och jämföra växter mm i Linnés anda. Mitt på ängen dyker en märklig man upp. Han ställer konstiga frågor och luggar Larissa och försvinner sedan väldigt plötsligt och tappar mustaschen i farten. Detta kan inte Larissa riktigt förstå så mitt i natten väcker hon David och så försöker de hitta platsen där mannen försvann. De hamnar i en nedlagd gruva och får möta Newton, Linné och Da Vinchi och sig själv…hur är detta möjligt och varför?
Det var spännande att lyssna på denna bok. Trodde första att Karlsson skulle vara för ”gammal” men han läser jättebra! Gillar brytningen på skotsk-engelska. Gillar också storyn med osjälviskhet och girighet som tema. Hur mycket gör man utan egen vinning eller gör man fast man vet att man aldrig kan vinna något på detta? Och ja, det heter addition, subtraktion, multiplikation och division, inte plussa, minusa, gångra och dela.
Tre timmars bra lyssnande!
Klar 4:a    // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s